„Jsme dva pekaři. Přemýšleli jsme, jaké jméno tomu dát, a tohle nám přišlo fajn. Oba jsme vždycky hodně cestovali a navštěvovali různá místa.“
Tomáš ale odpověděl i na otázku, co by dělal, kdyby nebyl pekařem.
„Já jsem studoval mezinárodní vztahy a hodně mě to bavilo, takže to byl jeden ze směrů, kterými jsem se chtěl dát. Zároveň jsme spolu s Vilémem hodně intenzivně sportovali a věnovali se profesionálnímu golfu. Tím jsme se také nějakou dobu živili, takže to byl další směr.“
Jaký byl první chleba?
„Ten byl hroznej. Asi jako úplně všechno, co jsme dělali na začátku. Tomu se člověk nevyhne. Ty chyby jsou fantastický, protože tím, že je člověk udělá, ho to posune dál rychleji, než kdyby se jim snažil vyhnout. Nejdřív se nám to nedařilo, protože jsme chtěli dělat s poctivými surovinami, a běžně v croissantu nenajdete máslo. V pečivu jsou často konzervanty a různé směsi, ale to my jsme nechtěli. Proto to chvíli trvalo, než to začalo vypadat tak, jak jsme si představovali, ale pak to postupně začalo fungovat.“
Jaký je tedy váš nynější chleba, nebo nejen chleba, jak jste říkal?
„Toho sortimentu máme podstatně víc. V nabídce máme 30 druhů pečiva. Výroba jednoho druhu pečiva zabere 3 dny. Proto nepečeme všechen sortiment každý den, ale různě to střídáme, aby se nám to vešlo časově do výroby.“
Pokud máte zájem si od William & Thomas Bakery něco pořídit, možnost máte zde.