Potravinové trendy
Trendy se zdaleka netýkají jen módy, ale i potravin. Doba, kdy jste měli na výběr jen jeden druh ovocného čaje, je pryč. Stejně tak jsou pryč i tři druhy mouky nebo mléka.
Nedej bože, když se ocitnete ve velkém supermarketu, ve kterém jste nikdy předtím nebyli. To je pak na týden.
Dnes už tedy není problém dát si květákovou pizzu nebo jíst len, pokud máte zájem. Kapusta už není jen potravina, ale superpotravina, stejně jako špenát a řepa. Běžně se dá koupit jakási chlorela, což jsem si nejprve přečetla jako "chorela", a tu si v kelímku koupit nechci.
Hitem je i slaný karamel, nedám si. Módní peklo je pro mě i avokádo. Chia semínka už asi nefrčí, maliny a borůvky a vlastně všechno ostatní vás při nákupu vyjde na životní úspory. A pak stačí jen vyfotit to na sociální sítě, aby to viděl celý svět, když už to bylo tak drahé, a jedeme dál.
A co k těm trendům? Světe div se, ale jsou to nealkoholické alternativy. Výjimkou nejsou ani ty z kořenů pampelišky. Trendem jsou i bylinky, hlavně ty na podporu spánku, ašvaganda, nebo houby reishi a chaga.
Svět podle Samiry si můžete zpětně kdykoliv poslechnout v podcastech Rádia BLANÍK